Eilisen treeneistä en jaksanut raapustella joten kirjottelen samalla niistä ja tämän päiväisistä.
Eilen siis kierrettiin pururata ja sen jälkeen treenattiin tuossa läheisellä ala-asteella, oli kiva huomata että kenttäkin on alkanut sulaa ja pystyy hyvin treenaamaan.
Riku oli aivan täpinässä heti kun tultiin kentälle, tiesi että nyt treenataan. Ensin otettiin liikkeestä maahan menoa siten, että palkkasin heti koiran leikillä kun meni maahan enkä siis ottanut kokonaisena liikkeenä.
Jälleen paikalla oloa näkösuojassa, tällä kertaa vain 30 sekkaa ja hyvin meni. Parasta eilisissä treeneissä oli se kun eteen tulot onnistuivat!
Ensin otettiin kapulan pitoa ja sitten eteen tuloa. Ja heti nappiin! Mulla tietysti kesti tyhmänä tajuta hetki, että sehän tuli suoraan ja tiiviisti eteen, joten palkka tuli vähän myöhässä. *huoh.* Mutta kokeiltiin uudelleen ja sama ihme tapahtui toisen kerran ja tällä kertaa palkkakin tuli oikeaan aikaan.
Pitkästä aikaa onnistui myös luoksetulossa tuo, että tulee tiiviisti eteen. Mutta tälläkin kertaa tuli palkkaus myöhässä kun ite töllistelin suu auki, että mitä ihmettä! Ja kun ihme tapahtui uudelleen teki mieli pomppia onnesta ympäri kenttään. Noh, sitten tietenkin menin ahneuksissani kokeilemaan vielä ja eihän se tietenkään sitten onnistunut... Ahneella on paskaanen loppu.
Pari epäonnistunutta toistoa, kunnes tajusin sitten lyhentää matkaa puolella ja sitten tuli nappi suoritus jälleen. Ja nyt tajusin lopettaa sen tankkauksen siihen.
Otettiin myös pätkä seuraamista, joka ei mennyt niin hyvin koska ohjaaja kompasteli jatkuvasti jalkoihinsa... Ja törmäili koiraan....
Rikuakin ihmetytti näköjänsä se kun otti ja pysähtyi kesken seuraamisen parikin kertaa ja kattoi mua sen näkösenä, että mitä ihmettä sä ämmä touhuat.

Mulla kun ei ole ittellä minkään näköstä tokon hyppy estettä niin pitää aina vähän improvisoida noitten kanssa. Joten siis tällä kertaa raahattiin yhden koulu rakennuksen nurkalta jonkin sortin tiesulku juttu, joka pistetään ilmeisesti aina koulupäivän ajaksi autoille esteeksi ettei aja pihaan kun kersat leikkii sielä.
'Himpun' verran korkeampi mitä kisoissa este olisi, mutta kevyesti Riku sen yli hyppäs.
Aluksi meinasi tosin varastaa esteelle kun oli niin täpinöissä, mutta muuten siis sujui hyvin. Eikä tätäkään otettu liikkeenä muuten kuin, että komensin Rikun sivulle ja siitä hyppäämään ja pallo lensi heti hypyn jälkeen palkaksi.
Yhdessä välissä tuli liikaakin treenattua vain pelkästään liikkeenä kaikkia, joten nyt pitää sitten vähän kokeilla eri tapoja ettei tuu kyllästymistä koiralle.

Riku oli onnistunut tänään repimään etutassustaan tuon yläanturan auki ja siitä suihkusi vähän verta. Kun tiedettiin ettei siinä kumminkaan mitkään siteet pysy niin pistettiin sitten sukka puhdistuksen jälkeen siihen. Herra oli oikein tyylikäs ja keräs pari hämmästynyttä katsetta kun käveltiin koululle. :D
Mä en tajua missä tuo aina onnistuu riekkumaan niin, että repii tassunsa tai anturansa TAI naamansa jotenkin kummallisesti. No, mielummin tietenkin näitä pieniä haavereita kuin jotain isompia...

Suunnistettiin siis koululle treenailemaan, tosin aluksi omasta laiskuudesta johtuen löhöiltiin vaan sielä kentällä. Ja Riku The Herra Huomionkipeä tunki tietenkin mun syliin istumaan ja samaan aikaan siitä koulun pihasta suunnisti joku lenkkeilijä pururadalle. Kyllä se vähä pitkään vahtas kun ämmä istuu ei-mikään-niin-sylikokoinen-koira-sylissä sielä keskellä kenttää. :D

Ei kauheasti mitään maahan meno liikkeitä viitsitty ottaa sen anturan takia, vaikka ei se edes pahalta näyttänyt. Pieni naarmu vain josta ei vertakaan hirveästi tullut. Ajattelin kumminkin, ettei siihen mene sitten likaa niin hirveästi jos R ei pyöris maassa niin paljoa.
Tällä kertaa seuraaminenkin sujui paremmin, käännöksissä tuo on alkanut seuraamaan tiivimmin, tai siis kaikissa muissa paitsi siinä täyskäännöksessä. Siinä irtoaa edelleen hirveästi, tähän asti oon tehnyt niin, että heti täyskäännöksen jälkeen viskaan pallon eteen päin. Ja aluksi se näyttikin toimivan, mutta tänään huomas sitten että se odotti ja tiesi sen pallon tulevan sieltä, mutta jäi silti sinne taakse valmiina lähtemään sen pallon perään. Pitää koittaa kehitellä tähän jotain uutta.

Ja mun riemuksi eteen tulot sujui tänäänkin oikeen mallikkaasti! Jei!
Etenkin kapulan kanssa ne sujuu oikein hyvin, oon myös alkanut liittää 'nouda' sanaa siihen kun viskaan sille kapulan haettavaksi. Otettiin jälleen paikalla oloa näkösuojassa, tällä kertaa n. 50 sekkaa ja hyvin meni jälleen. Liikkeestä seisoimistakin otettiin ja poika pysähty heti käskyn saatuaan ja tänäänkin otettiin estehyppyä. Komensin Rikun hyppäämään ja tällä kertaa annoin käskyn 'seis' ja pallo lensi sen jälkeen.
Hyvät treenit, vaikka Riku onnistuikin jossain välissä kadottamaan sen sukan jalastaan. Ja mä muka sidoin sen oikein hyvin kiinni.... Ettin ensin ite sitä lumipenkoista kentän reunoilta yms. ja huvikseni sitten komensin Rikunkin ettimään ja hetki vain niin tämä tuo sen mulle naama loistaen. :D
Siitä innostuneena sitten rupesin piilottelemaan sille mun lapasia mettikköön ja poika kanto ne takaasi naama virneessä, yleensä oon piilotellut sille vain jotain leluja mutta hyvin tuo näytti lapasillakin toimivan.
Tosin joskus lenkillä huvikseni teen sitä, että tiputan lapasen tms. maahan ja jatkan matkaa, joko Riku itte pyörtää hakemaan sen tai jos ei huomaa niin tokasen vaan, että 'mikä tippu?' niin tämä ryntää hakemaan sen. :D

Mietin tässä justiinsa, että mihinkä kisoihin tuon ilmottaisin. Mietityttää vaan kun tähän aikaan kaikki nyt on yleensä halleissa ja mä oon lähes 100% varma ettei meidon tokoilut tuu kovin hyvin onnistumaan missään halleissa. Joten voi olla, että ehkä odotetaan kesää. Mulla olis myös hirveä hinku osallistua nuorten SM TOKOihin, mutta kun nekin on sielä Pirkkahallissa...