Joululoman alku meni vähän siinä laiskotellessa ja löhöillessä. Kun omistaja jaksoi ryhdistäytyä niin sitten treenattiinkin ahkerasti. Noutoa olemme tankanneet jo jonkin aikaa ja se on kyllä hyvällä mallilla. Pian ollaan siinä pisteessä, että voidaan kokeilla ihan liikkeenä sitä, mikä parasta noudon opettelussa on se, että tuo piski tykkää aivan mielettömästi siitä.
Emmä kauheasti kyllä olettanutkaan, että meille tulisi ongelmia tuon noudon kanssa, mutta kiva huomata että mitenkä paljon se tykkää.

Tänään siis tankkailimme taas noutoa. Kapulan pitoa ja kapulan kanssa eteen tuloa harjoiteltiin, kun tarjosin tuolle kapulaa suuhun niin suorastaan ryösti sen käsistä. Eteen tulot menivät hyvin, nauratti kun Riku ei tullut tarpeeksi lähelle niin astuin aina askeleen kauemmas, sitten  tuo korjasi sitä tiiviimmäksi ottamalla aina pienen pompun eteenpäin.
Huomasin myös, että kun tuo kiihtyy niin alkoi taas pureskella sitä kapulaa. Pitääkin kattoa ettei tästä tule taas tapaa.

Muutenkin alettiin tankata nyt noita AVOimen liikkeitä, vaikka ALOsta onkin nyt vielä kaksi ykköstä hakematta, että saataisiin se TK1. Mutta päästäänpä sitten aika pian sen jälkeen (toivottavasti) starttaamaan sitten AVOimessa, mietinnässä vielä että haetaanki sieltä TK2 vai suoraan voittajaan. No, mutta sen näkee sitten... Ei pitäs hoppuulla, vaikka mullon kyllä aika kunnian himoset tavotteet ens vuodelle. Toivottavasti toteutuu kanssa.

Aloitettiin siis treenailemaan AVOimen luoksetuloakin. Tuon tullessa luokse viskasin pallon menemään jo muutaman kerran jälkeen tuo tajuskin jo odottaa sitä.

Lisäksi kokeiltiin kauko-ohjausta, aluksi liikkui eteenpäin kun käskytin maahan-istu-maahan-istu, sitten lyhensin vain istumiseen & maahan menoon. Teki ihan nopeasti vaihdot, mutta kun palkkasin nakkaamalla pallon koiran taakse niin jäi maahan-käskyssä hieman koholle ja teki tätä monta kertaa.
Pitääkin muistaa kiinnittää paremmin huomiota siihen, että se todella menee maahan asti.

Niin ja vielä AVOimen estehyppyäkin ruvettiin tankkamaan. Siinä nyt ei mtn ihmeempiä oikeastaan ollut, pallo lensi palkaksi heti koiran istuttua. Ei kun ai niin, tässäkin aluksi  palkan  lentäessä jäi myös istumaan jotenkin ihmeellisesti koholle.


Pitäisi varmaan keskittyä treenaamaan sitä yhtä liikettä ensin kuntoon, mutta mullon se paha tapa että saatan opettaa tuolle montakin uutta liikettä samaan aikaan. Tosin ei sen kanssa kyllä mitään ongelmaa ole ollut, ei oo koirakaan mennyt sekaisin.
Ihanaa huomata kuinka tuo tykkää kun ollaan nyt ahkerammin treenattu. Tuo joululoman alku oli tuollaista laiskottelua ja sitäkin ennen ei mitenkään ahkerasti treenailtu, tankattiin vain noita ALOn liikkeitä, missä ei kyllä kauheasti edes oo mitään hiomista edes (no okei, perusasennot yms.), mutta taisi omistajaa vaan laiskottaa. Koira on aiva täpinässä kun otan treenikamppeet käteen ja tekee ihan _kaiken_ häntä vispaten ja silmät loistaen. :')